Hantering av personuppgifter och Dataskyddspolicy inom Revvma EL AB - Baca Lighting

 

Revvma EL AB - Baca Lighting behandlar personuppgifter i sin dagliga verksamhet. Dataskyddspolicy gäller generellt för personuppgiftsbehandlingen inom Revvma EL AB - Baca Lighting och finns till för att förklara vilken sorts data Revvma EL AB - Baca Lighting behandlar, varför och hur. Personuppgifter behandlas i Revvma EL AB - Baca Lighting webbsystem, affärssystem, löneprogram och ärendehantering. Dataskyddspolicy är tillämplig på anställda, kunder och leverantörer. När kontaktar oss, t.ex. för att köpa en produkt eller en tjänst av oss accepterar du vår Dataskyddspolicy och vår behandling av dina personuppgifter. Du godkänner också att Revvma EL AB - Baca Lighting använder elektroniska kommunikationskanaler för att skicka information till dig.

 

Personuppgifter

Personuppgifter är all information som direkt, eller indirekt tillsammans med andra uppgifter, kan kopplas till en levande fysisk person. Namn, telefonnummer, bilder och IP-adresser kan vara personuppgifter. Beställningar kan också vara personuppgifter om de tillsammans med andra uppgifter kan kopplas till en person. Åtgärder som vidtas med personuppgifter är personuppgiftsbehandling, exempelvis lagring, insamling, ändring, radering och spridning.

 

Personuppgiftsansvarig

Personuppgiftsansvarig är den som är ansvarig för personuppgiftsbehandlingen och bestämmer varför och hur personuppgifter behandlas. Revvma EL AB - Baca Lighting är personuppgiftsansvarig. I vissa fall bestämmer en annan part vilka personuppgifter som behandlas och varför. Revvma EL AB - Baca Lighting är då personuppgiftsbiträde och behandlar personuppgifter å dennes vägnar. Det är också möjligt att Revvma EL AB - Baca Lighting tillsammans med en tredje part är ansvarig för behandlingen.

 

Personuppgiftsbiträden

För att kunna erbjuda dig våra tjänster och produkter, behöver vi behandla dina personuppgifter enligt nedan. Vi gör det med största möjliga hänsyn till din integritet. Det innebär att Revvma EL AB - Baca Lighting är personuppgiftsansvarig och bestämmer vilka personuppgifter som behandlas och varför, men att vi outsourcar delar av behandlingen. Revvma EL AB - Baca Lighting bestämmer då över hanteringen och ansvarar för den, men tar hjälp av andra leverantörer för att kunna leverera sina tjänster. Revvma EL AB - Baca Lighting ingår alltid personuppgiftsbiträdesavtal med personuppgiftsbiträden för att värna om en hög skyddsnivå för all data.

 

Insamling och användning av data

Denna dataskyddspolicy täcker data som samlas in online och offline, inklusive personuppgifter som vi kan komma att samla in genom flera olika kanaler, såsom webbplatser, sociala medier, kontakt per telefon eller mail och på evenemang/mässor. Vi kan komma att kombinera personuppgifter som samlats in på ett sätt (t.ex. en webbplats) med personuppgifter som har samlats in på ett annat sätt (t.ex. mässor, kundmöten). Information som du ger till oss: Du kan direkt eller indirekt komma att ge oss information om dig själv och ditt företag på ett antal olika sätt, såsom när du gör en förfrågan om en produkt eller en tjänst som vi säljer, när du beställer något från vår hemsida, anmäler att du vill få nyhetsbrev, interagerar på våra sociala medier, köper, leasar eller erhåller finansiering, eller när du kontaktar oss per mail, brev eller telefon. Denna information kan vara: Person- och kontaktinformation - namn, födelsedatum, personnummer, faktura- och leveransadress, e-postadress, mobiltelefonnummer, position i företaget etc. Betalningsinformation - fakturainformation, bankkontonummer, etc.

 

Information vi samlar in om dig:

När du kommer i kontakt med oss kan vi samla in information om (observera att vi inte alltid nödvändigtvis samlar in all nedannämnda data):

1. Person- och kontaktinformation såsom namn, födelsedatum, personnummer, faktura- och leveransadress, e-postadress, mobiltelefonnummer och position i företaget.

2. Information om produkter/tjänster - detaljer angående de produkter eller tjänster du har köpt/visat intresse för att köpa.

3. Finansiell information – eventuella krediter, skulder eller negativ betalningshistorik.

4. Historisk information - tidigare köp, betalnings- och kredithistorik

5. Enhetsinformation - t.ex. IP-adress, språkinställningar, webbläsarinställningar, tidszon, operativsystem, plattform och skärmupplösning

6. Geografisk information – din geografiska placering

Informationen du ger oss, informationen som vi samlar in om dig, samt information om produkterna/tjänsterna och den finansiella informationen, är generellt sett nödvändig för att ingå ett avtalsförhållande med oss, medan den övriga informationen vi samlar in generellt sett är nödvändig för andra syften, såsom beskrivet nedan.

 

Vad gör vi med informationen?

All data används för att tillhandahålla, utföra och förbättra våra tjänster.Revvma EL AB - Baca Lighting behandlar personuppgifter för följande syften baserat på följande lagliga grunder:

1. För att bekräfta din identitet och verifiera dina person- och kontaktuppgifter.

2. Utföra våra avtalsenliga åtaganden gentemot dig

3. För att uppfylla våra skyldigheter gentemot våra kunder och leverantörer, samt för att tillhandahålla våra kunder och övriga intressenter med  information, produkter och tjänster.

4. För att säkerställa att innehåll presenteras effektivt för dig och din enhet.

5. För att utföra riskanalys, förhindra bedrägerier och riskhantering.

6. Följa tillämplig lagstiftning och andra berättigade intressen

7. För att följa tillämplig lagstiftning, såsom lag om åtgärder mot penningtvätt och bokföringslagar.

8. Följa tillämplig lagstiftning

 

Vilka kan vi komma att dela informationen till?

Vi kan, för att kunna utföra våra åtaganden gentemot våra kunder och övriga intressenter, komma att överföra till, eller dela informationen med tredje part såsom leverantörer eller underleverantörer, auktoriserade återförsäljare och distributörer eller serviceleverantörer. Vi vidtar alla rimliga legala, tekniska och organisatoriska åtgärder för att säkerställa att uppgifterna hanteras säkert och med en adekvat skyddsnivå vid överföring till eller delning med sådana tredje parter. Mottagare som Revvma EL AB - Baca Lighting kan dela information med:

Tjänsteleverantörer

För kunna tillhandahålla sina tjänster tar Revvma EL AB - Baca Lighting hjälp av olika leverantörer för bland annat IT-lösningar som nätverk, lagringstjänster och e-posttjänster. Leverantörerna får endast behandla personuppgifterna enligt våran instruktion och får inte behandla uppgifterna för egna ändamål. Samtliga är också bundna av lag och avtal att skydda personuppgifter.

Betalningsmottagare och leverantörer för betaltjänster

Vid betalningar kan personuppgifter delas med betaltjänstleverantören, betalningsmottagaren samt båda parters banker.

Övriga mottagare

Revvma EL AB - Baca Lighting kan också i vissa fall dela med sig av uppgifter till andra mottagare, främst myndigheter på grund av lagkrav eller i samband med rättsliga processer. Personuppgifter kan också komma att delas med potentiella köpare och säljare till hela eller delar av verksamheten.

Organisatoriska åtgärder

Revvma EL AB - Baca Lighting är mån om kunders och anställdas integritet och vidtar lämpliga tekniska och organisatoriska säkerhetsåtgärder för att skydda personuppgifter från obehörig åtkomst, ändring, spridning eller förstörelse.

 

Hur behandlar vi dina personuppgifter?

Revvma EL AB - Baca Lighting behandlar data inom EU/EES. Revvma EL AB - Baca Lighting vidtar alla rimliga legala, tekniska och organisatoriska åtgärder för att säkerställa att data hanteras säkert och med en adekvat skyddsnivå.

 

Hur länge sparar vi uppgifterna?

Vi sparar data så länge som det är nödvändigt för att uppfylla det syfte för vilket datan samlades in, eller för att utföra våra åtaganden och så länge det krävs enligt lagstadgade lagringstider, särskilt vad gäller redovisningskrav.

 

Dina rättigheter till tillgång, rättelse och radering

Rätt att få tillgång till din data. Du har rätt att begära en kopia av de uppgifter Revvma EL AB - Baca Lighting har om dig och verifiera den information vi har om dig. Rätt till rättelse. Du har rätt att korrigera felaktig eller icke-komplett information om dig själv.

Rätt att bli raderad ("rätten att bli bortglömd"). Du har rätt att begära radering av dina personuppgifter för de fall att data inte längre är nödvändig för det syfte den blev insamlad för. Det kan dock finnas legala skyldigheter som hindrar oss från att omedelbart radera delar av data. Dessa skyldigheter kan komma från bokförings- och skattelagstiftning. Vad vi då gör är att blockera den data som vi är skyldiga att spara, från att kunna användas till andra syften än att uppfylla sådana legala skyldigheter.

 

Rätt att klaga till Integritetsskyddsmyndigheten (fd. Datainspektionen)

Du har som kund rätt att vända dig till Integritetsskyddsmyndigheten om du tycker vi hanterar dina uppgifter felaktigt.

Kontaktuppgifter:

Telefon: 08-657 61 00, Fax: 08-652 86 52, E-post: datainspektionen@datainspektionen.se

Integritetsskyddsmyndigheten ( f.d Datainspektionen), Box 8114, 104 20 Stockholm

Du kan läsa mer om dataskyddslagstiftningen och dina rättigheter på EUs hemsida - http://eur-lex.europa.eu/legal-content/SV/TXT/?uri=CELEX:32016R0679

 

Cookies och liknande tekniker.

Revvma EL AB - Baca Lighting använder cookies på sin webbplats för att leverera en användarvänlig online- upplevelse.

Personuppgifter: IP-adresser, cookies, webbläsarinformation, enhets-ID:n.

Varför: Beroende på vilken sorts tekniska data som samlas in sker behandlingen antingen efter en intresseavvägning eller samtycke.

Mer info: här

 

Kontaktuppgifter

Revvma EL AB - Baca Lighting (org. nr 556445-2521) är personuppgiftsansvarig för hanteringen av dina personuppgifter. Om du vill ha ytterligare information om hur dina personuppgifter hanteras, kontakta oss genom mejl till ekonomi@ljusihem.se eller brev till:

Revvma EL AB, Fjärilsgatan 1, 60361 Norrköping

 

Dataskyddspolicyn uppdaterades senast 25 maj 2018.