• Ljusdesign. Smidigt, enkelt och elegant

  • Ljusdesign. Smidigt, enkelt och elegant

  • Ljusdesign. Smidigt, enkelt och elegant

Ljusdesign

Baca Lighting Ljusdesign

När man talar om Ljus och design så finns det egentligen två delar som skiljer sig åt. Den ena är när man ser en lampa som man tycker är snygg och som passar in i ens hem. Detta kallar vi för Lampsättning. En snygg lampa behöver nödvändigtvis inte ge bra ljus. Den andra delen är när man väljer armaturer och ljuskällor för varje unikt projekt och placerar dem i tak, på väggar eller på golv utifrån var det verkligen behövs och vart det fyller en funktion. Då kan egentligen armaturernas utseende spela mindre roll. Detta kallar vi för Ljusdesign. Vi på Baca Lighting ägnar oss åt Ljusdesign. Släpp in oss i ert hem och upptäck vilken skillnad ljus kan göra.

Baca Lighting Armaturdesign
Vi har en gedigen erfarenhet från belysningsbranschen och har tillverkat och designat våra egna armaturer i mer än femton år. När vi tar fram en ny armatur strävar vi alltid efter att göra en teknisk fulländad armatur med en stilren estetik. Vi använder oss av väl avbländade ljuskällor i de fall det går annars så placerar vi ljuskällan väldigt högt i armaturen så att det blir svårt att se rakt in i ljuskällan. Vi använder oss av de bästa ljuskällorna som går att få tag på för att optimera brinntid, spara energi och framförallt skapa en mysig atmosfär. De flesta av våra armaturer går att utrusta med LED.

Hur vi går tillväga vid en ljusplanering
När ni har bestämt er för att få bra ljus hemma så kan det vara bra att få hjälp med val av armaturer, ljuskällor och placering. Vi på Baca Lighting jobbar efter devisen rätt ljus på rätt plats. Det är nämligen inte alltid som flest ljuskällor resulterar i ljusaste förslaget. På bilderna under så ser ni samma rum med samma antal armaturer och effekt. Ända skillnaden är placering av armaturerna. ”Före” bilden är gjord enligt svensk standard vilket innebär 1 m från vägg och ca 2 m mellan armaturerna. På ”Efter” bilden har vi istället flyttat armaturerna närmre väggarna och valt att belysa väggar, dörrar och skåp. Belyser man vertikala ytor så upplevs rummet ljusare.Vi analyserar ritningen och tar era önskemål i beaktning. Det är inte alltid önskemålen är genomförbara. Vi placerar sedan ut armaturerna på ritningen. Olika armaturer får olika symboler så det är enkelt att förstå. Placeringen är aldrig ”exakt” då det är många faktorer som spelar in om en armatur kan placeras i ett tak. Detta innebär att ni och elektrikern har frihet att flytta armaturer ett par centimeter om det skulle behövas. När ljusdesignen är klar skickar vi förslaget och offert till er. Skulle ni inte vara nöjda så gör vi en kostnadsfri ändring. Ändringar i förslaget efter det kommer att debiteras kunden. Leverans och support. När ni har bestämt er så skickas produkterna till er med Posten och vi finns med för att besvara eventuella frågor vid installation.

Exempel.