Kyrka

Kyrkans utmaningar 
Kyrkor är oftast historiska byggnader med historiska armaturer och ljuskällor vilket gör dem svårare att belysa. För att förstå varför belysning av kyrkor är en utmaning vänder vi oss till EU kommissionen. EU kommissionen har beslutat om en stegvis utfasning av ljuskällor.
Den första energiboven att utfasas var glödlampan år 2009. Bara genom att ta bort glödlampan kunde man spara upp till 15 miljoner ton i koldioxidutsläpp  per år i Europa. Genom att byta till energieffektiva ljuskällor såsom LED kan vi spara upp till 80% i energikostnader. Detta innebär att när de sista glödlamporna har slutat brinna måste valet för en alternativ lösning vara gjort.

Baca Lighting ger en genomtänkt totallösning
Baca Lighting har en lång och gedigen erfarenhet av styrsystem, intelligent belysning och smarta hem. Vi designar och tillverkar våra egna armaturer och använder enbart de bästa ljuskällorna på marknaden.
Vi är även Sverigedistributör för Philips Dynalite. Vi har över 40 års erfarenhet av ljussättning av allt från villor, hotell, universitet, kyrkor med mera. Baca Lighting kan erbjuda en stegvis eller komplett upprustning av er ljusanläggning genom att byta ut glödlampor mot energieffektiv LED- belysning. Glödlampor och LED-belysning skiljer sig åt rent tekniskt och därför också i hur man ljusreglerar dem. Med hjälp av ett skräddarsytt Philips Dynalite styrsystem löser vi ljusregleringsproblemet och får därigenom oändliga möjligheter för att skapa olika atmosfärer  i kyrkan. 
För när man tänker på det, så är dop, nattvard, bröllop eller begravning  i grunden olika men i dagsläget  oftast ljussatt på samma sätt.
Som distributör av Philips Dynalight kan Baca Lighting erbjuda en funktionell och prisvärd styrsystemlösning. Kombinerat med egendesignade armaturer och de bästa ljuskällorna på marknaden kan vi enkelt och kostnadseffektivt  erbjuda er en komplett ljusanläggning. Philips Dynalite är ett otroligt flexibelt system som enkelt kan integreras med andra ljud- och bildlösningar för en framtidssäkrad kyrkomiljö.